Kevin De Bruyne (Manchester City).

Kevin De Bruyne (Manchester City).

Telenet heeft het contract met de Barclays Premier League uit Engeland met drie jaar verlengd. Dankzij deze nieuwe overeenkomst is de beste voetbalcompetitie ter wereld ook de komende drie seizoenen te volgen op Play Sports.

De Belgische connectie is bovendien zeer uitgebreid in de Engelse competitie. Vincent Kompany is kapitein bij Manchester City, maar ook Hazard, Courtois, De Bruyne, Fellaini, Alderweireld, Vertonghen, Chadli, Lukaku en Benteke spelen in Engeland. De Premier League kan dus niet ontbreken in het aanbod van Play Sports dat de strafste Belgen volgt in binnen- en buitenland.

Gemiddeld zendt Play Sports een vijftal matchen per weekend rechtstreeks uit. Van alle andere matchen zijn er uitgebreide samenvattingen. Op de Play Sports app kunnen voetbalfans al deze matchen volgen met extra statistieken. Kijkers kunnen tijdens de match alle hoogtepunten herbekijken en alle statistieken van de spelende ploegen raadplegen.

“De interesse voor Engels voetbal neemt elk jaar sterk toe. Wij horen van onze klanten dat zij erg genieten van de Premier League. Vooral omdat ze op die manier onze Belgische topspelers op de voet kunnen volgen. Dat is één van de redenen waarom Telenet een grote inspanning heeft geleverd om de uitzendrechten op de Premier League te behouden. Door het verzekeren van de Premier League rechten blijft het mooiste sportaanbod in Vlaanderen bij Play Sports”, vertelt Sr. VP Residential Marketing, Jeroen Bronselaer.

“België toont veel interesse in de Premier League en Telenet levert prima werk om de competitie op een mooie manier tot bij het publiek te brengen”, voegt Premier League Executive Chairman Richard Scudamore daar aan toe. “We zijn zeer tevreden dat Telenet opnieuw heeft gekozen om in onze rechten te investeren en kijken er naar uit om onze samenwerking de volgende seizoenen verder te zetten.”

Naast het voetbal uit Engeland zullen ook nog steeds alle Belgische wedstrijden het komende seizoen live te zien zijn op de Play Sports-kanalen. Verder blijven ook onder andere de Duitse Bundesliga, de Nederlandse Eredivisie en de Europa League deel uitmaken van het Play Sports-pakket. Het akkoord met Eleven Sports Network voegt hier een heel pak buitenlands voetbal aan toe: de Spaanse Liga, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A en de FA Cup.