Prayon gebruikt afvalzouten van Umicore

prayonDe Prayon-site in Puurs en Umicore Olen gaan samenwerken voor een baanbrekend milieuvriendelijk project. Vanaf januari zal Prayon afvalzouten van Unicore gebruiken in zijn productieproces. Op die manier heeft Umicore minder zouten in zijn afvalwater en heeft Prayon een alternatief voor sommige van zijn ruwe grondstoffen.

Beide bedrijven zochten naar een oplossing voor uiteenlopende problemen. Umicore wilde het zoutgehalte in het afvalwater van diverse productieprocessen verminderen en Prayon zocht naar goedkopere en meer milieuvriendelijke grondstoffen voor de productie van natrium fluosilicaat, wat onder meer wordt gebruikt bij het maken van glas. Dankzij investeringen van beide partijen is nu een oplossing gevonden waar zowel Prayon als Umicore beter van wordt.

Vanaf januari rijden tankwagens met zouten dagelijks heen en weer tussen de sites van Puurs en Olen.

Beide partijen zijn opgetogen over de overeenkomst. “Dat Prayon en Umicore gaan samenwerken om een antwoord te vinden op de uitdagingen waar ze elk voor stonden, betekent dat onze bedrijven verder kijken dan interne mogelijkheden en dat ze een duurzame ontwikkeling effectief in de praktijk willen brengen”, zegt Bart Wouters, site manager van Prayon Puurs.