MECHELEN – PostNL krijgt een stevige voet aan de grond in België. Om die groei te bestendigen, opende het leidend e-commerce logistiek bedrijf in de Benelux een nieuw hoofdkantoor in Mechelen. Dat bevindt zich in de Blarenberglaan, vlak aan Campus Mechelen Noord.

Met een groei van 36 procent in 2017 groeit PostNL in België sneller dan de markt. Het bedrijf bezorgt op een gemiddelde weekdag in de Benelux dan ook 675.000 pakketten. Ook het enorme aanbod diverse logistieke diensten van PostNL draagt bij aan de positieve groei voor het bedrijf in ons land.

Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België: “Iedereen kent de pakketbezorgers die aan de deur komen, maar wij beschikken ook over een mix van innovatieve oplossingen voor verschillende sectoren, zowel voor B2B- als B2C-klanten. Dat totaalaanbod is de kracht van PostNL en het geeft ons vertrouwen in een verdere uitbouw van ons bedrijf in België.”

Extra werkgelegenheid

Die verdere uitbouw creëert ook heel wat extra werkgelegenheid. “De groei van PostNL in België vertaalt zich niet alleen in een verhoogd aantal geleverde pakketten, maar ook in een stijgend aantal jobs. Tussen nu en 2020 zullen we in België nog 2 hoogtechnologische pakkettensorteercentra bouwen. Concreet zijn deze centra alleen al goed voor zo’n 300-tal jobs.”

Naast de Benelux is PostNL ook actief in Duitsland en Italië. Met in totaal ruim 44.000 mensen werd in 2017 een omzet van 3,5 miljard euro gerealiseerd.