Het aantal faillissementen in België is in november met bijna 4 % gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwste Graydon Barometer faillissementen. Tijdens de eerste elf maanden van 2016 zijn er in totaal 9.315 faillissementen uitgesproken, ofwel bijna 5 % minder dan vorig jaar.

In november gingen in totaal 899 Belgische bedrijven failliet, ofwel 4 % meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon: “Ook november kent een stijging van het aantal faillissementen, al is ze procentueel weliswaar minder groot. Toch is het absolute aantal faillissementen nog steeds beduidend lager dan in de topjaren 2012 en 2013. Toen stond de teller in de maand november op respectievelijk 966 en 957 faillissementen.”

Opvallend is dat veel oudere bedrijven en horecabedrijven failliet gaan.

Het arrondissement Mechelen doet het opmerkelijk beter dan de nationale cijfers. In november werden 27 bedrijven failliet verklaard, tegen 35 in dezelfde maand vorig jaar. Dat komt neer op een daling met 22,9%.

In de periode van januari tot en met november waren er in 2015 220 faillissementen. Dit jaar zijn er dat 195, ofwel 11,36% minder.

Mechelen is het enige arrondissement in de provincie Antwerpen waar een daling wordt genoteerd. Voor de arrondissementen Antwerpen en Turnhout zitten de cijfers stevig in het rood.