Inneke Vos en Veerle De Wael van ECOkoeriers zijn zaterdag in Bruul 30 in Mechelen van start gegaan met de pop-up Mechelen Troef!. Ze willen hiermee hun concept van Handenvrij shoppen in Mechelen naar een hoger niveau te tillen.

“We doen dit in samenwerking met de Stad Mechelen, Unizo Mechelen en Sendr”, aldus Veerle en Inneke. “Sendr is ontstaan uit het Mechelse ShopWeDo. Deze dienst zal ervoor zorgen dat aankopen uit de ondertussen 95 aangesloten winkels in de Mechelse binnenstad ook de volgende werkdag kunnen worden thuisgeleverd in heel Vlaanderen. De thuisleveringen door onze ECOkoeriers in Groot-Mechelen blijven nog steeds dezelfde dag doorgaan.”

Shoppers betalen niet veel voor thuislevering: 6 euro in Groot-Mechelen, aan te vragen via de app Handenvrij Shoppen en de pakjes mogen de shoppers laten staan in de aangesloten winkels, en 9 euro voor bezorging in de rest van Vlaanderen. Voor deze laatste optie dienen de pakjes te worden afgeleverd in de pop-up Mechelen Troef! op de Bruul.

“Wij willen dat Shoppen in Mechelen vooral genieten wordt. Meer nog, Christian Michiels van Café Belge biedt een waardebon van vijf euro aan bij elke thuislevering zodat je nog extra kan genieten van Handenvrij shoppen. De waardebon is af te halen in onze pop-up in Bruul 30 en moet dezelfde dag nog worden gebruikt.”

In de pop-up kunnen mensen ook terecht om gratis een buggy te ontlenen. Mechelen Troef! is elke shoppingdag open van 11 tot 18.30 uur.