Polyfonie in parkings van VINCI Park

alamireVijf maanden lang laat VINCI Park polyfonische muziek weerklinken in haar ondergrondse parkings in Mechelen, Antwerpen, Brussel, Turnhout, Oostende, Leuven en Beveren. Dit is een promotiestunt voor Petrus Alamire, Meerstemmigheid in beeld, een project met een tentoonstelling, een festival en een wereldconferentie over de muziekhandschriften van Petrus Alamire met composities van drie generaties polyfonisten.

In VINCI Park vond organisator AMUZ dé partner om dit project op een originele manier kenbaar te maken aan het brede publiek dat niet noodzakelijk in contact komt met oude muziek. Bart Demuyt, directeur van AMUZ en Alamire Foundation: “Via de muziek willen we de bezoekers op een subtiele manier de schoonheid van de polyfonie laten ervaren, en we hopen dat het hun nieuwsgierigheid voldoende prikkelt om eens een bezoekje te brengen aan de tentoonstelling in de Kathedraal van Antwerpen of een van de vele concerten tijdens Laus Polyphoniae bij te wonen.”

Toen AMUZ dit idee voorlegde aan VINCI Park was CEO Thomas Bimson meteen enthousiast. “Wereldwijd brengt VINCI Park, met onze eigen Radio VINCI, klassieke muziek in haar parkings. De samenwerking met AMUZ is bijzonder omdat we vijf maanden lang de traditionele klassieke muziek vervangen door de allermooiste polyfone muziek.”

“VINCI Park wil meer zijn dan enkel een parkinguitbater. Door de participatie aan culturele evenementen van diverse aard willen we de bezoekers aan onze parkings een bijzondere ervaring meegeven, en op die manier een maximale integratie realiseren in de omgeving. Ons motto is om wat bovengronds leeft ondergronds te reflecteren. Zodat parkeren meer wordt dan enkel een noodzakelijkheid,” aldus Thomas Bimson.