Pluim voor personeelsbeleid AZ Sint-Maarten

sintmaartenAZ Sint-Maarten, met twee campussen in Mechelen en één in Duffel, heeft het prestigieuze Investors in People‐certificaat veroverd. Dat is een internationaal kwaliteitslabel voor organisaties die ontwikkeling, opleiding, motivatie, communicatie en beloning van hun medewerkers hoog in het vaandel dragen. AZ Sint-Maarten is het tweede algemeen ziekenhuis in België dat dit keurmerk verdient. Het eerste was Groep Zorg H. Familie uit Kortrijk.

De erkenning past in de ambitie van AZ Sint-Maarten om een kwaliteitsziekenhuis te zijn. Jan Ennekens, algemeen directeur AZ Sint-Maarten: “We willen de beste zorg leveren in de ruime regio Mechelen. Daarom werken we doorlopend aan verbetering. Om de kwaliteit van onze zorg te garanderen, willen we tegen 2016 een NIAZ-accreditatie, het kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. De erkenning door Investors in People is een belangrijke stap op weg hier naartoe.”

Het keurmerk bekroont ondernemingen die opmerkelijke positieve resultaten kunnen voorleggen op HR-vlak. Ann Wynant, HR-directeur AZ Sint-Maarten: “We zijn ervan overtuigd dat een goede zorg voor onze medewerkers rechtstreeks invloed heeft op de zorgkwaliteit voor de patiënt. Dat we voldoen aan een internationale standaard bewijst dat we ons op de juiste wijze voor hen inzetten. Niet alleen loofde de auditor onze inspanningen om de ontwikkelingskansen van medewerkers te vergroten, hij merkte ook een sterke drive in de organisatie om het IiP-concept verder te ontwikkelen en op alle niveaus te laten leven.” Het label is drie jaar geldig. Als AZ Sint-Maarten blijft voldoen aan de standaard wordt het label verlengd.

AZ Sint-Maarten maakt deel uit van de vzw Emmaüs, een christelijke vereniging voor gezondheids- en welzijnszorg. Vanuit de drie campussen biedt AZ Sint-Maarten een kwalitatief, betaalbaar en volledig zorgaanbod aan de ruime regio Mechelen/Duffel. Het ziekenhuis beschikt over ongeveer 660 ziekenhuisbedden en 80 plaatsen in daghospitalisatie. Het telt 180 geneesheer-specialisten, 1300 andere medewerkers en ongeveer 200 vrijwilligers. In de toekomst komen de drie campussen onder één dak in de nieuwbouw die momenteel wordt opgetrokken ter hoogte van de R6-Liersesteenweg. Die gebouwen moeten klaar zijn voor gebruik in 2018.