Plopsa bouwt Prinsessia

prinsessiaPlopsa, de themaparkdivisie van Studio 100 uit Schelle, heeft officieel de bouwplannen voor het Prinsessia-kasteel in Plopsaland-De Panne voorgesteld. De werken zullen 2,5 miljoen euro kosten. Het kasteel moet klaar zijn tegen eind dit jaar.

In oktober 2014 kondigde Plopsa de bouw van het Prinsessia-kasteel al aan. Intussen zijn de nodige vergunningen binnen en zijn de bouwwerken gestart. De funderingen werden reeds gelegd en ook de enorme stalen constructie is in opbouw. “De bouwwerken zijn vlot van start gegaan”, beaamt Luc Van der Biest, directeur van het investeringsteam van Plopsa. “Net zoals alle andere zones en attracties in de Plopsa-parken wordt ook het Prinsessia-kasteel op-en-top gethematiseerd. Zelfs het stalen geraamte is roze!”

De kostprijs van de nieuwe zone bedraagt 2,5 miljoen euro. “Het zijn dan ook erg ingrijpende werken”, legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group uit. Het kasteel komt te staan waar zich vroeger een deel van de immense vijver bevond. De bestaande attractie De Koffiekopjes wordt door de bouw van het kasteel overdekt en zal worden omgetoverd tot de balzaal. “Bovendien valt in het kasteel veel te beleven en te ontdekken. Naast de betoverende balzaal, bevat het kasteel ook een restaurant met een totaalcapaciteit van 250 personen en een prinsessenwinkel. Ook de bovenste verdieping wordt heel bijzonder. Hier kunnen bezoekers de drie prinsessenkamers komen bezichtigen. Deze zullen identiek zijn aan de kamers uit de KetNet-serie.”

Het Prinsessia-kasteel kadert binnen de grote investeringen die Plopsa presenteert ter ere van het jubileumjaar van Plopsaland De Panne. Na de opening van het allereerste waterpark Plopsaqua De Panne en de hernieuwde Samson & Gert Kermiszone, vormt het kasteel de derde grote nieuwigheid van 2015. Het totale kostenplaatje van al deze investeringen bedraagt 20 miljoen euro.

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 5 themaparken uit. In België bevinden zich Plopsaland De Panne, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt en de toeristische site Plopsa Coo. In 2010 werd het eerste Nederlandse park, Plopsa Indoor Coevorden, geopend. Eind 2010 werd het bestaande Duitse Holiday Park overgenomen. De Plopsa-parken ontvangen gemiddeld 2,7 miljoen bezoekers per jaar. Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center. In maart  opende Plopsa haar eerste waterpark, Plopsaqua De Panne.