Foto JDW Pictures.

Foto JDW Pictures.

Het Maneblusser Na-Tour Criterium Mechelen groeide vorige zomer uit tot een voltreffer, en op zaterdag 30 juli vindt de tweede editie plaats. Met de Voka Bedrijvenkoers geven de organisatoren ook bedrijven de kans om op het parcours te rijden. Ze hebben er meteen een originele teambuildingactiviteit bij, gekoppeld aan een stevige portie visibiliteit.

Met gratis toegang voor iedereen mikt organisator Sportizon immers op minstens 25.000 toeschouwers langs het parcours. De omloop strekt zich uit over de Grote Markt, Veemarkt, Rik Woutersstraat, Muntstraat, Botermarkt, Bruul, Onze-Lieve-Vrouwestraat, IJzerenleen en opnieuw Grote Markt.

Aan de Voka Bedrijvenkoers nemen teams van vier collega’s deel. Bij deze aflossingskoers voor ploegen van telkens vier renners, leggen de deelnemende teams in één uur zo veel mogelijk ronden af op het ingekorte parcours van het criterium. Na elke ronde geeft de renner in actie zijn drinkbus door aan een teamgenoot, die dan het volgende rondje moet afleggen.

Voka – Kamer van Koophandel gaat graag in zee met organisator Sportizon. “We staan volledig achter het credo een gezonde geest in een gezond lichaam, dus verlenen we graag onze steun aan initiatieven die bedrijven doen bewegen. Uiteraard zijn originele netwerkevents een uitgelezen platform voor bedrijven om elkaar op een wat informelere manier te leren kennen. Het is tevens een uitstekende manier om de bedrijfs- of merknaam in de aandacht te brengen. De mogelijkheid om ook met een bedrijfswagen in de volgkaravaan te rijden tijdens het eigenlijke criterium, draagt daar alleen maar aan bij.”

Deelname aan de Voka Bedrijvenkoers kost 850 euro per team. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich voor meer info of inschrijving wenden tot Roel Dockx van Voka – KvK Mechelen, op roel.dockx@voka.be.