newyearIn Heist-op-den-Berg verzamelden vrijdagavond meer dan 150 ondernemers en genodigden voor NEWYEAR@Voka. Onder die noemer steekt de traditionele nieuwjaarsreceptie van de lokale afdeling Zuiderkempen in een nieuw kleedje. Lokaal voorzitter Marc Van der Borght blikte in De Cavalerie terug op de grimmige sfeer van de afgelopen weken, waarbij ondernemers volgens Voka veel te vaak in de asociale hoek werden geduwd. Van der Borght wil vooral inzetten op positief ondernemerschap.

“Ondernemers zijn mensen met een brede interesse en een groot engagement voor onze samenleving”, zei de voorzitter in zijn toespraak.

Dat was geen klassieke toespraak. Er wordt dit jaar volop ingezet op de vierde industriële revolutie, ofwel de digitalisering van de economie, dus krijgen de aanwezigen enkele videoboodschappen. Ook arrondissementeel voorzitter John Alpaerts van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen sprak de ondernemers toe: “Onze maatschappij is zich in snel tempo aan het veranderen en vernieuwen. Wij kunnen als ondernemingen niet achterblijven. We moeten innovatief zijn en dus voorop blijven lopen. Laat ons daarom inzetten op de digitalisering van de economie. Steeds meer doen nieuwe snufjes en toepassingen hun intrede in alle processen binnen een bedrijf. We mogen dat niet argwanend bekijken, maar moeten de mogelijkheden met beide handen grijpen.”

De lokale Voka-afdeling komt ook nog terug op de politieke situatie in Putte. “Dit is echt betreurenswaardig”, zegt lokaal voorzitter Marc Van der Borght. “Terwijl de gemeente Putte al meer dan een half jaar in twijfel zit of de gemeente nu bestuurbaar is of niet, moeten wij als ondernemers wel verder. Wij willen ondernemen.” Het nieuws dat er nu toch schot in zaak komt, na de gemeenteraad van donderdagavond, doet hem en de andere aanwezige ondernemers deugd. “Het is tijd voor actie op het terrein.”