Het in Mechelen gevestigde bedrijf Playmobil is een leuke samenwerking aangegaan met het Mechelse jongerenmedialab Project Wolf, een initiatief van de jeugddienst van Stad Mechelen.

Project Wolf heeft Playmobil proactief benaderd voor dit project. Deze jonge creatievelingen vonden het een leuke uitdaging om in beeld brengen hoe kinderen Playmobil-speelgoed beleven. Van het openen van de doos (unboxing) tot hoe ze hun fantasie de vrije loop laten en er een uniek verhaal ontstaat waarin ze zélf meespelen. Project Wolf heeft drie video’s gemaakt over de thema’s politie, het kasteel en brandweer.

Playmobil vindt het als speelgoedfabrikant belangrijk dat hun speelwerelden de fantasie en creativiteit en daarmee ook de ontwikkeling van kinderen stimuleren. De vrolijke figuren in de filmpjes zijn echte all round talenten en overwinnen allerlei uitdagingen: als ridder of piraat, als wegenarbeider, dierenarts of politieagent in het dagelijks leven.

Playmobil was dermate enthousiast over de samenwerking, dat het toekomstige projecten absoluut niet uitsluit. Deze filmpjes zullen worden gebruikt op de social media – kanalen en de website van Playmobil.

Project Wolf is een initiatief van de jeugddienst van Stad Mechelen. In het medialab kunnen 16+ jongeren zich uitleven met media zoals fotografie, video, tekst en radio.

De filmpjes kan je hier bekijken.