platoVoka-Kamer van Koophandel Mechelen heeft de peters en meters van de PLATO-jaargang 2012-2013 in de bloemen gezet. PLATO is een lerend netwerk van Voka waar ondernemers kennis en ervaringen met collega’s kunnen delen en dankzij die kruisbestuiving zelf stappen voorwaarts kunnen zetten. Dergelijke lerende netwerken lopen één of twee jaar en de deelnemers komen maandelijks samen om gemeenschappelijke hinderpalen of pijnpunten in hun bedrijfsprocessen te bespreken.

Het lerend netwerk PLATO onderscheidt zich van gelijkaardige initiatieven door zijn aandacht voor begeleiding van de deelnemende ondernemers. Een peter of meter staat hen met raad en daad bij vanuit een rijke ervaring binnen een specifiek domein.

Dat waardevol engagement van de peters en meters, waardoor andere ondernemers in de Mechelse regio boven zichzelf kunnen uitgroeien, heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen op 20 oktober met Gebeten door PLATO in de kijker gezet. Peters en meters van de PLATO-jaargang 2012-2013 kregen een award en een boeiende lezing van Katrien Decroos en Ludo Goethals. Dit duo van Square Circle belichtte de socio-economische aanpak van innovatie in veranderingsmanagement.

Binnenkort start een PLATO-groep rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en in de loop van 2015 volgen nog eens vijf nieuwe groepen rond algemeen management, leadership, innovatieve organisaties, digitalisering en ladies. Deze laatste groep belooft vrouwelijke ondernemers een uniek vrouwelijk klankbord in het bedrijfsleven te bieden.