bord_politiecontroleDe lokale politie Mechelen-Willebroek gaat verder met haar actie tegen roekeloze pizzakoeriers en andere huis-aan-huis leveranciers met een bromfiets in Mechelen. Deze week werden opnieuw controles uitgevoerd, en werden pizzakoeriers niet alleen betrapt op roekeloos rijgedrag. Eén van hen was tevens onder invloed van cannabis.

Eén pizzakoerier haalde op gevaarlijke wijze in en botste daarna bijna met een andere auto. Toen hij door de politie werd onderschept, verklaarde hij dat hij gehaast was, omdat zijn pizza’s niet koud mochten worden.

Een andere leverancier met een bromfiets reeds zigzag over de rijbaan terwijl hij zijn smartphone gebruikte. Hij was boos toen hij een pv kreeg, en zei dat hij dit zeker nog 10.000 keer zou doen.

De hoofdvogel werd afgeschoten door een bromfietser die een auto inhaalde door hem over het fietspad tegen de rijrichting in voorbij te steken. Hij werd onderschept bij een klant waar hij een pizza afleverde. De agenten merkten dat hij uiterlijke kenmerken van het gebruik van drugs vertoonde. Dat bleek na een test te kloppen: hij was onder invloed van cannabis. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en hij kreeg een pv wegens gevaarlijk en verboden rijgedrag. De drie pizzabestellingen die nog in de bewaarruimte van zijn bromfiets stonden, werden niet meer geleverd…