Pintxos, de nieuwe Mechelse bar en bistro van de broers Tom en Ken Bekaert, is nu al opgenomen in de lijst met trendy adressen van hotspotwebsite New Places To Be.

Pintxos, genoemd naar de snacks van Baskische origine die er worden geserveerd, is pas eind vorig jaar geopend. De bistro bevindt zich in het pand in de Nauwstraat waar vroeger café Mille gevestigd was. “Het pand stond ruim anderhalf jaar leeg maar de broers brachten daar eigenhandig verandering in. Het resultaat is een mix van materialen en aardse kleuren met hier en daar a touch of green om het geheel wat frisser te maken”, zegt New Places To Be.

Verder worden de lekkere hapjes en de bijpassende dranken – bier en wijn – geprezen. Bij Pintxos kan je aan de toog kiezen uit bijvoorbeeld gelakt buikspek en tartaar van zalm, pure gegrilde groenten of gevulde portobello.

Chef is Tom Bekaert. Hij verdiende zijn strepen onder meer bij Kasteel Diependael in Elewijt, Brasserie Mezzo in Sint-Katelijne-Waver en burgerbar Il Cardinale in Mechelen.

Pintxos is open van donderdag tot en met zondag.