RUMST/ANTWERPEN – Een uniek samenwerkingsakkoord tussen Pidpa en water-link zorgt voor een revolutie in het waterlandschap in de provincie Antwerpen. Samen investeren ze de komende jaren 42 miljoen euro. Een nieuwe drinkwaterleiding verhoogt de leveringszekerheid van Pidpa in de regio Lier – Mechelen – Boom.

André Gantman, voorzitter van water-link: “Via verschillende projecten, die tegen 2020 moeten afgerond zijn, versterken we onze transportinfrastructuur voor drinkwater. Op deze manier bieden wij de inwoners van de provincie Antwerpen nog meer de zekerheid dat zij elke dag opnieuw 24/24, 7 dagen op 7, kunnen genieten van gezond en voordelig kraantjeswater.”

Nieuwe drinkwaterleiding

Tussen de Noorder- en Zuiderproductie van water-link wordt een nieuwe drinkwaterleiding met diameter 900 aangelegd. Een deel van de Collector langs het Albertkanaal wordt omgebouwd tot drinkwaterleiding, waarna een nieuwe leiding naar de Zuiderproductie in Rumst wordt aangelegd. Zo kan water-link tot 100.000 m3 per dag vanuit haar Noorderproductie aan de Zuiderproductie leveren.

Via de watertoren in Mechelen-Zuid van Pidpa zal water-link ook extra water aan De Watergroep in Zemst kunnen leveren.

Door de samenwerkingsovereenkomst wordt ook de overname door Pidpa van water-link-activiteiten, zoals drinkwater en riolering, in de gemeenten Kontich, Boechout en Kapellen mogelijk gemaakt. Ook wordt een lopende rechtszaak tussen beide bedrijven stopgezet. De samenwerking tussen de drinkwatermaatschappijen loopt over 50 jaar.