Tijdens het jobevent We Are Chemistry, op woensdag 22 maart in het Mechelse congres- en erfgoedcentrum Lamot, zullen zo’n 500 studenten en jonge werkzoekenden kennismaken met 20 toonaangevende sectorbedrijven uit de chemie, kunststoffen en farma die op zoek zijn naar jong talent met wetenschappelijke of technische kennis.

Pfizer, dat de laatste jaren meer dan 500 miljoen euro investeerde in de hoogtechnologische productie- en verpakkingssite in Puurs, is één van de deelnemende bedrijven. “We hebben 1.000 collega’s aangeworven en we hebben nog een honderdtal openstaande vacatures”, zegt Steven Kussé, communication manager van Pfizer NV. “We staan in de eerste plaats op dit jobevent omdat we belang hechten aan persoonlijk contact in onze zoektocht naar talentvolle kandidaten. We willen hen ontmoeten en hen de kans geven om ons te leren kennen. We hebben een heel sterk verhaal in België – van klinisch onderzoek over de productie en verpakking tot de verkoop en distributie van onze geneesmiddelen – en dat verhaal willen we delen met onze kandidaten. Een jobevent is de ideale gelegenheid om potentiële medewerkers in contact te brengen met collega’s van Pfizer. Door die interactie kunnen we vertellen wat we doen, waarvoor we staan en wat werken bij Pfizer betekent.”

Het bedrijf zoekt technische profielen, van operatoren voor de productie- en verpakkingsafdelingen tot ingenieurs. “Daarnaast zoeken we collega’s voor onze kwaliteitsorganisatie. Denk daarbij onder meer aan laboranten, kwaliteitsingenieurs en industrieapothekers. We krijgen de vacatures wel ingevuld, maar we merken dat het soms wat stroef gaat. We zijn immers niet de enigen die op zoek zijn naar deze profielen. En net daarom staan we op We Are Chemistry. Bij Pfizer kan je meewerken aan geneesmiddelen die een verschil maken in miljoenen levens wereldwijd. En we hebben voor ieder wat wils: een steeds evoluerend machinepark dat ingepland en onderhouden moet worden, grote en kleinere innovatieprojecten, capaciteitsuitbreidingen, automatisatieprojecten, facilitiesprojecten, procesverbeteringen… You name it, we have it. En zowel jonge als ervaren talenten zijn welkom.”

Geïnteresseerden kunnen terecht op de jobpagina op pfizer.be