Pfizer zoekt nog meer technici

PfizerFarmabedrijf Pfizer uit Puurs zoekt extra werknemers met een technisch profiel om de nieuwe activiteiten en de stijgende volumes mee aan te pakken. Pfizer heeft vooral interesse in shift supervisors en technisch operators.

De grootste productie- en verpakkingssite van Pfizer in Europa kent een sterke groei, ondanks de conjunctuur. De fabriek realiseerde een recordproductie van 325 miljoen stuks in 2013 en wil dit jaar zeker zo goed doen.

Een andere significante toename valt op bij het personeelsbestand. Vorig jaar kwamen er bij Pfizer Puurs honderd medewerkers bij. Het bedrijf kiest ervoor om in België te blijven investeren omdat het verleden aangetoond heeft dat de vestiging in Puurs haar beloftes waarmaakt, zowel op het vlak van kwaliteit en efficiëntie als organisatie en innovatief denken.

Er wordt ook geïnvesteerd in gebouwen en installaties. In 2013 namen de medewerkers van de verpakkingseenheid een volledig nieuw bijgebouw in gebruik en werkten ze het geautomatiseerd magazijn van de verpakkingseenheid verder af. Ook in 2014 realiseert Pfizer heel wat hoogtechnologische projecten, met onder meer de oplevering van de nieuwe productie-eenheid voor tweekamerspuiten en de installatie van onbemande transportvoertuigen in het volautomatische magazijn.

In de productiegebouwen bruist het van de nieuwe activiteiten, met onder meer de capaciteitsuitbreiding voor de anticonceptiefranchise, een nieuwe Vaccine Cell en de pilootfabriek voor veelbelovende molecules. Bovendien moet Pfizer tegen 2025 740 miljoen dosissen van haar pneumokokkenvaccin leveren aan de GAVI Alliance. Die publiek-private organisatie streeft ernaar vaccinatie toegankelijker te maken in de armste landen. Pfizer’s productie- en verpakkingssite in Puurs speelt een sleutelrol in de verbintenis tussen Pfizer en GAVI.

Daarnaast stijgt ook de vraag naar de gevestigde producten vanuit de wereldmarkten. Pfizer Puurs levert een substantieel deel van zijn volume aan institutionele partners zoals Unicef en WHO. Ook China is een belangrijke groeimarkt voor de productiesite. Ze breidt haar huidige capaciteit dan ook verder uit om alle markten tijdig te blijven voorzien van de gevraagde volumes.

Voor al die nieuwe operaties en uitbreidingsprojecten zijn bekwame technici nodig. Jan Beumer, HR Director bij Pfizer Puurs: “Onze fabriek heeft vorig jaar haar 50ste verjaardag gevierd. In die halve eeuw zijn we met grote sprongen vooruit gegaan. We staan vandaag voor grote uitdagingen die bepalend zijn voor de toekomst van ons bedrijf. Daarom zoeken we technisch talent, maar ook leidinggevenden en ingenieurs.”

Pfizer gelooft sterk in on the job-training en plaatst de ontwikkeling van zijn medewerkers centraal. Jan Beumer: “Nieuwe collega’s mogen een doorgedreven training verwachten bij de start van hun carrière bij Pfizer. De trainingsprogramma’s nemen meerdere weken in beslag. Ook na die eerste weken is er permanent aandacht voor de training van medewerkers. Onze medewerkers zijn immers de motor van onze groei.”