PUURS – Pfizer Puurs, de grootste aseptische productie- en verpakkingssite van Pfizer in Europa, blijft in sneltempo groeien. Om 100 extra technische profielen te vinden, organiseert het bedrijf een Job Day op zaterdag 25 november.

Het aantal personeelsleden bij Pfizer Puurs stijgt gestaag. In 2010 waren er 1.237 mensen aan het werk. Zeven jaar later zijn er dat meer dan 2.000. De productie- en verpakkingssite van Pfizer langs de N16 in Puurs blijft groeien en daarom zijn er meer vacatures. Het bedrijf is op zoek naar onder meer project- en productie-ingenieurs, lab-analisten en apothekers, en gaat tijdens de Job Day op zaterdag 25 november specifiek op zoek naar zo’n 100 technische profielen.

Sinds 2010 investeerde Pfizer meer dan 500 miljoen euro in Puurs. In 2015 werd de Vaccines Plant ingewijd, een productie-eenheid waar jaarlijks 75 miljoen dosissen van een pneumokokkenvaccin gemaakt worden. Naast de uitrol van nieuwe afdelingen investeerde Pfizer in de periode van 2016 tot 2017 ook verder in nieuwe projecten. Zo werd de hightech capaciteit van de productie van gevriesdroogde inspuitbare geneesmiddelen uitgebreid en werd de cold chain-capaciteit van Pfizer gecentraliseerd op de verpakkingssite in Puurs. Ter ondersteuning van de groei kwam er ook een polyvalent kantoorgebouw bij.

De grootste

Pfizer Puurs produceert jaarlijks 300 miljoen dosissen geneesmiddelen en is daarmee de grootste productiesite van Pfizer in Europa en de tweede grootste productiesite van Pfizer ter wereld. De site in Puurs is gespecialiseerd in de aseptische productie, verpakking en bevoorrading van inspuitbare geneesmiddelen en is zelfs een van de grootste aseptische productie-eenheden wereldwijd. Bovendien is Pfizer Puurs de belangrijkste producent van vaccins voor ontwikkelingslanden, die er tegen een verlaagde prijs op de markt gebracht worden zodat ze betaalbaar zijn voor lokale partners of patiënten.

De Job Day vindt plaats op zaterdag 25 november. Belangstellenden voor één van de vacatures kunnen op deze dag een informatiesessie bijwonen gevolgd door een rondleiding op de site, een meet & greet met toekomstige collega’s en een speed date met leidinggevenden. Op voorhand registreren, is verplicht. Dat kan nog tot 24 november via de website www.pfizerzoektjou.be.