PUURS – Het Vlaams Agentschap Flanders Investment & Trade heeft aan het farmaceutisch bedrijf Pfizer de Lifetime Achievement Trophy 2018 toegekend. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een buitenlands bedrijf dat een uitzonderlijke bijdrage levert aan de Vlaamse economie en welvaart, onder meer via investeringen.

Pfizer is sinds 1952 actief in België. Met zijn vier internationaal erkende sites, waaronder de productie- en verpakkingssite in Puurs, behoort Pfizer in België tot de wereldtop.

Pfizer voerde de jongste jaren een ambitieus investeringstraject in de productie- en verpakkingssite in Puurs. Daarom nam Managing Director Luc Van Steenwinkel van de Puurse vestiging in naam van Pfizer de Lifetime Achievement Trophy 2018 in ontvangst uit handen van Vlaams Minister-President Geert Bourgeois.

In zes jaar tijd investeerde het bedrijf meer dan 500 miljoen euro in de site. Die middelen gaan onder meer naar de groeiende biotechnologische productie. Naast de investeringen kwamen er meer dan 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in dezelfde periode, wat het totaal aantal werknemers op meer dan 2.000 brengt in de vestiging in Puurs. En de aanwervingen gaan door: in 2018 gaat Pfizer op zoek naar 300 nieuwe medewerkers. Daarvan zijn intussen al 50 vacatures ingevuld.

Investeren in de toekomst

“Ik draag deze Lifetime Achievement Trophy op aan de huidige medewerkers van Pfizer en alle vorige generaties. Het is een erkenning van hun harde werk en expertise. We zijn er enorm trots op!”, aldus Luc Van Steenwinkel, Managing Director van Pfizer Puurs. “Flanders Investment & Trade erkent hiermee onze bijdrage aan de levenskwaliteit van patiënten wereldwijd en aan de Vlaamse economie, tewerkstelling en welvaart. Een groot deel van onze investeringen gaat naar de productie en verpakking van biologics (biotechnologische geneesmiddelen en vaccins). Het gaat overigens niet om een eenmalige investering, maar om een investeringstraject. De komende jaren hopen we op dit elan verder te gaan.”

In 2016 kreeg Pfizer de Foreign Investment of the Year Trophy voor de regio Americas voor de investeringen in haar Vaccines Plant in Puurs, waar voornamelijk een biotechnologisch pneumokokkenvaccin wordt geproduceerd. De doses vaccin zijn integraal bestemd voor ontwikkelingslanden. Van Steenwinkel: “Dat we kunnen bijdragen aan de toegang tot geneesmiddelen en vaccins voor patiënten in ontwikkelingslanden, zelfs in de meest afgelegen regio’s van de wereld, motiveert ons enorm.”

De hoogtechnologische site in Puurs produceert en verpakt meer dan 300 miljoen eenheden inspuitbare geneesmiddelen, vaccins en oftalmologische producten in een steriele omgeving voor patiënten in meer dan 170 landen.