PUURS – Omdat Pfizer Puurs, de grootste productie- en verpakkingssite van Pfizer in Europa, blijft groeien, heeft het bedrijf constant nieuwe werknemers nodig. Daarom houdt Pfizer op 21 april een jobdag in Puurs.

De afgelopen zeven jaar werden bij Pfizer in Puurs meer dan duizend werknemers aangenomen. En dat is nog lang niet genoeg. De geneesmiddelenproducent zoekt nog extra technisch talent en doet dat via een jobdag op 21 april, omdat deze werkwijze is het verleden succesvol bleek.

Pfizer Puurs heeft 250 openstaande vacatures. Het bedrijf zoekt heel diverse profielen: van laboanalisten tot kwaliteitsingenieurs, van technische operatoren tot onderhoudstechniekers, van productie-ingenieurs tot leidinggevenden.

Technisch talent

“Tijdens de jobdag van 21 april focussen we ons enkel op technisch talent. Dat loont, want na de vorige editie ondertekende 1 op de 5 bezoekers een contract bij Pfizer.” vertelt Jan Beumer, HR directeur van Pfizer Puurs.

“Mensen met een technisch profiel zijn onmisbaar in ons productieproces. Ze maken onze machines technisch klaar, en ze onderhouden en herstellen onze vul- en verpakkingslijnen.”

Op zaterdag 21 april staan er informatiesessies op het programma, een meet & greet met toekomstige collega’s, een speeddate met leidinggevenden, en een virtuele 3D tour door het bedrijf gevolgd door een rondleiding in de productie. Op voorhand registreren, is verplicht. Dat kan nog tot en met 19 april via de website www.pfizerzoektjou.be.

Vaccins

Pfizer Puurs produceert en verpakt dagelijks meer dan 1 miljoen inspuitbare geneesmiddelen, wat jaarlijks resulteert in meer dan 300 miljoen dosissen geneesmiddelen. Het bedrijf is daarmee de grootste Pfizer-productiesite in Europa en de tweede grootste productiesite van Pfizer wereldwijd.

Bovendien is Pfizer Puurs de belangrijkste producent van vaccins (o.a. tegen pneumokokken) voor ontwikkelingslanden. Het bedrijf produceert jaarlijks 100 miljoen vaccins die, in samenwerking met Unicef, Gavi en de Bill & Melinda Gates Foundation, ter beschikking gesteld worden aan ngo’s en patiënten in ontwikkelingslanden.