PUURS – Tijdens de uitreiking van de Belgian Supply Chain Awards viel Pfizer, met ook een vestiging in Puurs, twee keer in de prijzen. Het pharmabedrijf kreeg zowel de publieks- als de juryprijs voor zijn End-to-End In-Transit Visibility-project.

Het winnende project omvat de ontwikkeling en implementatie van de TrackiT-applicatie, de eerste in haar soort in de industrie. De innovatieve app levert een volledig en zo goed als realtime overzicht van de internationale zendingen van geneesmiddelen. Zo kan het bedrijf korter op de bal te spelen om geneesmiddelen zo snel mogelijk en op een kwalitatieve manier op de juiste plaats te krijgen.

Pfizers wereldwijde toeleveringsnetwerk Pfizer Global Supply bestaat uit meer dan 60 interne productielocaties, 3 regionale Logistics Centers en meer dan 130 lokale distributiemagazijnen en bedient patiënten in meer dan 175 landen. Een dergelijk complex netwerk vergt een nauwgezette samenwerking: van het signaleren van aanvragen en de bevoorradingsplanning in de verschillende sites tot de productieplanning op de sites zelf en de eigenlijke levering van de producten. Het overzicht houden van alle internationale zendingen, op elk moment, kan nu met de TrackiT-app.

Erkenning

“Na de twee Europese LogiPharma Supply Chain Awards die we eerder deze maand ontvingen, is dit opnieuw een fantastische erkenning voor Pfizer”, zegt Danny Hendrikse, VP Intercompany Operations bij Pfizer. “Hiermee geeft de Belgische logistieke sector aan dat we met innovatieve projecten als deze het peloton mee aanvoeren. Dat we zowel de juryprijs als de publieksprijs mochten ontvangen, betekent veel voor ons bedrijf en onze collega’s in Zaventem en Puurs die hier hard aan gewerkt hebben. Het gelauwerde project helpt ons om geneesmiddelen tijdig en kwalitatief bij patiënten over de hele wereld te brengen en die wetenschap motiveert enorm.”

Pfizer dingt als winnaar nu ook mee naar de European Award for Logistics Excellence die op 7 juni 2018 uitgereikt wordt in Brussel.