Pfizer geeft tips tegen depressie

depressie14,1% van de Belgen wordt behandeld voor depressie en tijdens de donkere maanden nemen de depressieve klachten nog toe. Daarom publiceert de website www.depressies.be, een initiatief van farmareus Pfizer uit Puurs in samenwerking met Ups&Down, Similes en Psy 503, acht nuttige tips die het genezingsproces tijdens een depressie ondersteunen of dragelijker maken. Ze stimuleren een gezonde levensstijl die naast een goed opgezet netwerk van professionele hulpverlening en de juiste medicatie het genezingsproces kan versnellen. De site geeft sinds kort ook zeer gerichte en meer persoonlijke informatie. De medicamenteuze behandeling van depressies verloopt in de meeste gevallen volgens een bepaald ritme. Het is belangrijk om dat ritme goed te begrijpen. Wanneer patiënten zich herkennen in één van de zes fasen die daarbij onderscheiden worden, kunnen ze zich inschrijven op een mailingdienst die gerichte informatie en de nodige steun biedt die in deze fase belangrijk zijn.

Pfizer is één van ‘s werelds grootste farmaceutische bedrijven. Jaarlijks herinvesteert Pfizer ongeveer 13% van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling.

In België en Luxemburg stelt Pfizer 2.150 medewerkers tewerk, verspreid over vijf vestigingen. Deze medewerkers zijn actief binnen alle facetten van de ontwikkeling en verspreiding van geneesmiddelen: van onderzoek tot verkoop, productie, verdeling en export.

De site in Puurs is de grootste productie-eenheid van Pfizer in Europa, terwijl het distributiecentrum in Zaventem het tweede grootste distributiecentrum van Pfizer ter wereld is. Daarnaast is de Clinical Research Unit in Brussel één van de twee fase 1-eenheden van Pfizer ter wereld. Er vinden ongeveer 70 klinische onderzoeksprojecten per jaar plaats. In totaal stelt Pfizer 389 medicijnen ter beschikking van de Belgische patiënten. Bovenop de bestaande medicijnen zijn de prioriteiten van Pfizer op het vlak van onderzoek en ontwikkeling gericht op het domein van het centraal zenuwstelsel, cardiovasculaire aandoeningen, vaccins, inflammatie, immunologie en oncologie. Pfizer werkt nauw samen met Belgische ziekenhuizen en universiteiten.