schattemanPeter Schatteman is de nieuwe productiedirecteur van communicatie- en printbedrijf DADDY KATE. Daarmee haalt CEO Thijs Claes meer dan 30 jaar ervaring in de drukkerijwereld in huis. Schatteman krijgt ook een zitje in het directiecomité en zal zo het bedrijf mee sturen.

Peter Schatteman is geen onbekende voor DADDY KATE, de grootste drukkerij in het Brusselse. Tussen 2003 en 2011 was hij al technisch directeur voor de Lierse drukkerij Roels. Die drukkerij is een van de bouwstenen van DADDY KATE, de fusie van The Factory Brussels en drukkerij Claes-Roels.

Als productiedirecteur stuurt Peter een team van ongeveer 60 mensen aan, verdeeld over de afdelingen Planning, Pre-Press, Druk, Afwerking en Verzending. “Mijn eerste taak is een productiestructuur neer te zetten”, zegt hij. “De uiteindelijke bedoeling is om nog meer dan nu een toonaangevend bedrijf te worden. Het unieke aan DADDY KATE is dat we een volledig gamma drukwerk kunnen aanbieden. Dat betekent dat wij opdrachten aankunnen die andere bedrijven moeten laten liggen. Zo kunnen we ons ontwikkelen in nichemarkten.

Na zijn vertrek bij drukkerij Roels werkte Peter Schatteman bij Van Muysewinkel (Evere) en de Grafische Groep Danneels (Beerse) als productiemanager. Ik heb ervaring opgebouwd in alle aspecten van het drukproces, van de pre-press tot de afwerking en zelfs de verzending.

In totaal is Peter al bijna 30 jaar in de drukkerijwereld actief, maar hem overtuigen van een terugkeer was niet moeilijk voor DADDY KATE. “De drive van de directie was een van de zaken die mij over de streep hebben getrokken”, zegt hij. “Ik geloof ook sterk in het verhaal van DADDY KATE, waarbij de productie en het agency onder één dak zitten. Dat biedt meteen een groot groeipotentieel.”

Zijn ervaring was voor CEO Thijs Claes dé reden om hem aan te nemen. “Peter kent het productieproces van A tot Z, zegt hij. “Zulke mensen kom je niet vaak tegen in de sector. Hij is ook nog eens een zeer goede people manager en toont bijzonder veel daadkracht.”