BOOM – PERI België, Luxemburg en Nederland versmelten vanaf 1 januari 2018 tot PERI BeNeLux. Voor deze eengemaakte organisatie werft de leverancier van bekistingssystemen en ondersteuningen, met Duitse hoofdzetel en Belgische vestiging in Boom, extra personeel aan.

Door de krachten van de drie landen te bundelen onder PERI BeNeLux hoopt het bedrijf de knowhow ter beschikking te stellen van de hele regio. Dankzij synergiën en investeringen creëert PERI zo extra capaciteit en productvariatie voor de complexe projecten in heel de Benelux. Binnen de nieuwe afdeling Operations worden de orderadministratie en logistiek samengebracht.

Reiner Schwarz, managing director PERI BeNeLux: “Zo zullen we onze Belgische opslagterreinen, die we dit jaar hebben uitgebreid tot 27.000 m², ook gebruiken voor Nederlandse projecten. En onze montagehal in het Nederlandse Schijndel, geschikt voor erg complexe montages, staat voortaan ook ter beschikking van onze Belgische en Luxemburgse klanten.”

Torenhoge ambities

In 2017 wierf PERI in de hele Benelux dertien extra medewerkers aan, wat de teller op 118 bracht. Ook het komende jaar zal PERI nieuwe medewerkers aanwerven. “We hebben nu al vijf jobs in de pijplijn en in de loop van 2018 komen daar nog een heel aantal banen bij. Ik heb er enorm veel vertrouwen in dat de eengemaakte structuur een belangrijke hefboom wordt voor een nog betere samenwerking met onze klanten. Samen gaan we onze ambitie om de nummer één in de Benelux te worden, waarmaken.”

Zowel PERI BeLux als PERI Nederland beschikken over meer dan 40 jaar ervaring op hun markten. Binnen PERI Benelux heeft elk land een manager die rechtstreeks aan Reiner Schwarz rapporteert: Rudi Marinus voor België, Peter Dillen voor Nederland en Olivier Jantzen voor Luxemburg.