BOOM – PERI Belux, leverancier van betonbekistingen, steigers en engineering aan de bouwsector, breidt zijn nieuwe hoofdzetel in Boom al uit. Het bedrijf groeit zo snel dat 10.000 m² wordt bijgevoegd.

Onlangs vierde PERI Belgium de eerste verjaardag van de officiële opening van zijn kantoor in Boom. De roots van het bedrijf liggen in Duitsland, maar in de vestiging in Boom wordt gezorgd voor de verhuur en de verkoop van alle materialen.

PERI was vroeger meer dan 37 jaar gevestigd in Londerzeel, maar had daar geen ruimte meer om verder uit te breiden. Eind 2016 namen de werknemers hun intrek in de nieuwe gebouwen in Boom. De verhuis zorgde voor maar liefst 20.000 m² aan kantoor- en stockageruimte voor al het bouwmateriaal.

De keuze om een stuk braakliggend terrein van 10.000 m² bij te kopen, blijkt nu een goede zet. “De groei zet zich zo goed door, dat we ons genoodzaakt zien te starten met de asfaltering van dit 10.000 m² grote terrein. Zo kunnen we onze stockageruimte uitbreiden en onze logistiek nog beter afstemmen op de eisen van de werven”, vertelt Reiner Schwarz, CEO van PERI Belux. “We zetten onze ambitie voort om uit te groeien tot de Belgische nummer één op het gebied van betonbekistingen, steigers en engineering voor de bouw. PERI Belux is klaar voor de toekomst, zoveel is zeker.”

Personeel gezocht

Als internationaal toonaangevend bedrijf met een jaaromzet van 1.300 miljoen euro en vertegenwoordiging in meer dan 79 landen, is PERI steeds op zoek naar nieuwe talenten: “In de vestiging in Boom werken momenteel een zestigtal mensen, maar we zijn nog op zoek naar Design Engineers die projecten uittekenen voor onze klanten”, geeft HR-manager Patricia Hordijk nog mee.