People’s Driving accepteert als eerste Mechelse taxicheque

Schepen van Economie Katleen Den Roover, schepen van Welzijn en voorzitter van Sociaal Huis Koen Anciaux en schepen van Mobiliteit Marina De Bie.

Schepen van Economie Katleen Den Roover, schepen van Welzijn en voorzitter van Sociaal Huis Koen Anciaux en schepen van Mobiliteit Marina De Bie.

People’s Driving uit Sint-Katelijne-Waver is het eerste taxibedrijf uit de regio dat in het nieuwe systeem met Mechelse taxicheques stapt.

De stad Mechelen start vanaf 1 augustus met de verkoop van de taxicheques. Met deze cheques kunnen Mechelaars met een begeleiderspas of UiTPAS tegen een verminderd tarief gebruik maken van taxi’s. Het stadsbestuur wil zo de basismobiliteit van minder mobiele en minder gegoede Mechelaars verbeteren. Elke cheque heeft een waarde van 2,50 euro. “Als gebruiker betaal je slechts de helft, want de stad legt de andere helft bij. De cheques zijn per 10 te koop en je kan er maximum 20 per drie maanden kopen. Voor 12,5 euro koop je dus een pakketje van 10 taxicheques met een totale waarde van 25 euro”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover. De taxicheques zijn enkel geldig in Mechelen.

Je kan de taxicheques kopen via het snelloket in het Huis van de Mechelaar of via het e-loket op mechelen.be. Na betaling ontvang je de aangekochte cheques per post.

Je reserveert je taxirit (vanaf 1 augustus) bij een van de deelnemende taxibedrijven en betaalt de chauffeur plekke met de cheques. Tot nu toe kunnen de cheques enkel worden gebruikt bij taxibedrijf People’s Driving, maar daar komen wellicht tegen 1 augustus nog extra taxibedrijven bij. Een volledig overzicht van de deelnemende bedrijven komt op www.mechelen.be/taxicheque en bij aankoop van taxicheques krijgen Mechelaars een up-to-date lijstje van deelnemende taxibedrijven mee.