pelotonDe Mechelse fietsbar Peloton de Paris wordt nog geen jaar na de opening bekroond met een eerste award: die van Best Concept Store, uitgereikt door de hotspotwebsite NewPlacesToBe.com. Deze website wordt beheerd door een onafhankelijke redactie die dagelijks de nieuwste, net geopende zaken zoekt en filtert op de uitzonderlijkheid van het concept, de vormgeving en de kwaliteit van service en food.

Wendy Janssens en Vincent Van Parys, zaakvoerders van Peloton de Paris, reageren verrast maar zijn natuurlijk ook bijzonder trots op deze award. “De concurrentie in onze categorie was erg straf met de Antwerpse breibar Maurice Coffee en Buchbar (koffiehuis/boekenwinkel)”, erkent Wendy Janssens. “We werken al aan de uitwerking van het concept sinds januari 2013 en deze award is voor ons de kers op de taart.”

Waarom ze deze award hebben gewonnen? Vincent Van Parys: “We hebben een echte community weten op te bouwen het afgelopen jaar en daar hebben we volgens mij veel aan te danken. Als wederdienst hebben we hen getrakteerd op een happy hour tijdens de uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne afgelopen zondag.”

Nu het wielerseizoen op gang is gekomen met de voorjaarsklassiekers staan er drukke maanden te wachten voor het koppel. “Op zondag 29 maart viert Peloton de Paris zijn éénjarig bestaan en zal er een Birthday Ride in de omgeving van Mechelen georganiseerd worden. We willen dit jaar ook een meerdaagse fietstocht van Parijs naar Mechelen maken met onze klanten, iets dat we al lang wilden doen en hopen te realiseren in 2015.”

Peloton de Paris is een combinatie van bar, fietsenwinkel en fietsherstelplaats. In deze concept store kunnen wielerliefhebbers terecht voor een fietsherstelling, een gepersonaliseerde of nieuwe fiets, maar even goed voor een frisse pint en een voorjaarsklassieker op groot scherm. Het is een uniek concept in Vlaanderen.  Op de kaart staan geen gesneden broden of pot Belge maar wel heerlijke koffie, enkele lekkere snacks of ontbijt in het weekend.

Geïnteresseerden kunnen bij de uitbaters ook terecht voor een wekelijks ritje met de koersfiets of voor een workshop fietsherstel.