Pearle Opticiens beste optiekketen

pearlePearle Opticiens heeft de publiekprijs gekregen van beste optiekketen van België 2014-2015. Het is de zevende keer dat de keten deze onderscheiding ontvangt.

Tussen  15 mei en 31 augustus hebben de onderzoekers van Q&A Research & Consultancy maar liefst 260.000 beoordelingen ontvangen van consumenten. Ruim 190 winkels zijn beoordeeld. De deelnemende winkelketens, verdeeld over 25 categorieën, worden beoordeeld op negen aspecten: prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau, acties  en aanbiedingen, vernieuwing, assortiment, service, deskundig personeel, klantvriendelijk personeel en sfeer.

Consumenten geven aan het aspect prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst (20%) te vinden. Toch is dit in vergelijking met vorig jaar afgenomen (-2%). Verder worden de aspecten assortiment (17%) en prijsniveau (14%) als belangrijk gezien. Het aspect vernieuwing vindt de consument het minst belangrijk (3%) terwijl retailers hier gemiddeld het hoogste op scoren met een quotering van 8,0 (vorig jaar 7,6).

Uit de 25 categoriewinnaars wordt één totaalwinnaar gekozen die zich Beste Winkelketen van België mag noemen. Die winnaar wordt op donderdag 27 november bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night in San Marco Village in Schelle.