radijsIn de  derde editie van de Groene Gault&Millau kreeg het restaurant Pastorale uit Reet drie radijzen toegekend. Petit Cuistot uit Lier en Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver zijn volgens de samenstellers van de gids goed voor twee radijzen.

De Groene Gault&Millau is een samenwerking tussen Frank Fol, De Groentekok® en Gault&Millau. In deze derde editie van De Groene Gault&Millau stijgt het aantal van groenterestaurants significant. In de gids zijn meer dan 500 adressen verzameld van de beste groente- en vegetarische restaurants, de interessantste markten en groente- en fruitwinkels van de Benelux, maar ook van opmerkelijke soep- en saladbars en exotische groenterestaurants.

Voor het eerst worden de groenterestaurants gequoteerd van 1 tot 5 radijsjes volgens het We’re Smart® World Charter. De quotering gebeurt op basis van het percentage groenten en fruit dat in de maaltijd wordt verwerkt, smaak en originaliteit, presentatie, structuur van de ingrediënten, natuurlijke kleuren en een goede communicatie rond het gebruik van groenten en fruit.

In de gids geven verschillende specialisten hun visie op gezonde voeding en duurzaamheid. Dat zijn onder meer Pamela Peeters, een Belgische in New York en auteur van het boek Eco Hero, Carlo Petrini, de godfather van Slow Food, Dirk Van Overstraeten, therapeut en docent orthomoleculaire voeding over Superfoods, en de ambassadeurs van de Groene Gault&Millau 2016-2017: de Belgische groentechef Arabelle Meirlaen, de Amerikaan Dan Barber, de Zuid-Amerikaan Virgilio Martinez en veteraan groentechef Michel Guerard. Ook de ministers van volksgezondheid Maggie De Block, Maxime Prévot, Lydia Mutsch en Jo Vandeurzen geven hun politieke visie over het belang van groenten en fruit en verklappen ook wat hun favoriete groente is.