Janvangent-Vier foto’s van de Mechelse fotografe Pascale Sobry zijn opgenomen in de nieuwe scheurkalender van National Geographic.

Pascale Sobry nam met haar natuurfoto’s deel aan een wedstrijd van het gerenommeerde natuurmagazine. In mei vernam ze dat haar foto van een Jan-van-gent als bekroning werd opgenomen in de scheurkalender van 2016.

Enige tijd later vroeg de organisatie Pascale naar bijkomende foto’s. Het was op dat moment niet duidelijk of deze ook gepubliceerd zouden worden. Maar nu is de kalender te koop en staan er maar liefst vier foto’s van Pascale in. Eentje siert zelfs de achterkant van de kalender. Dat is een hele eer voor deze freelance fotografe met een passie voor natuurfotografie.

PascaleSobryDe foto’s voor de kalender maakte Pascale tijdens fotoreizen naar Helgoland en Skokholm Island. “Al sinds 2010 trek ik geregeld alleen de natuur in. Daar probeer ik dan echt contact te maken met de dieren om me heen. Door te focussen op details probeer ik het dierenrijk in al zijn glorie te capteren. Ik wil treffende en krachtige beelden maken.”

Op dit moment stelt Pascale Sobry een fotoboek met vogels samen over de fotoreizen naar Helgoland en Skokholm. In het boek, dat in eigen beheer wordt uitgegeven, staan de Jan-van gent en de papegaaiduiker centraal. Uiteraard zullen de winnende foto’s ook een prominente plaats innemen in dit boek.

De foto’s van Pascale Sobry zijn te bewonderen op haar blog. De scheurkalender van National Geographic is online te koop op natgeoshop.nl