Pas op voor telefoons van nepbedrijf

bedriegerDe politie van Lier waarschuwt voor neptelefoons van een zogezegde firma van alarmsystemen. “Dit is een fenomeen dat regelmatig opnieuw opduikt”, aldus Magalie Derboven, communicatieconsulent van de Lierse politie.

“Het zijn in de meeste gevallen oplichters die alleen maar willen achterhalen of uw woning of handelszaak beveiligd is met een alarmsysteem. Ze vragen bijvoorbeeld of u interesse hebt in een alarmsysteem waarop u dan mogelijk antwoordt dat u geen interesse hebt of dit niet nodig vindt. Op deze manier is meteen duidelijk dat er aan uw woning of bedrijf geen alarmsysteem geïnstalleerd is en kunnen mogelijke dieven hun gang gaan.”

De politie adviseert met aandrang om nooit in te gaan op zulke telefoontjes. “Enkel indien u zelf informatie hebt opgevraagd bij een bedrijf voor alarmsystemen, zal dit bedrijf eventueel telefonisch contact met u opnemen. Deed u dit niet, dan doet u er goed aan niet te antwoorden op deze vragen en de verbinding zo snel mogelijk te verbreken. We vragen ook om als het mogelijk is het nummer en de naam van de persoon of het bedrijf te noteren, zo kunnen we sneller zien of het gaat om een neptelefoontje.”

Meldingen van dergelijke neptelefoontjes mogen worden doorgegeven via politie@lpl.be.