overnameAFAS Software, de snelgroeiende ERP-softwareleverancier, gaat Qlik® Sense integreren in zijn online product. Hiermee levert AFAS Software visual analytics van wereldklasse aan meer dan 7000 klanten. Met de integratie van Qlik Sense profiteren meer dan 560.000 AFAS-gebruikers van de voordelen van enterprise-ready business intelligence (BI) in hun ERP-suite. Deze miljoeneninvestering ondersteunt de strategie van AFAS om klanten een alles-in-één geïntegreerde softwareoplossing aan te bieden.

De eerstvolgende release van het online product van AFAS, waarbij Qlik Sense volledig is geïntegreerd, bevat een intuïtieve drag-and-drop interface die ondersteund wordt met rijke visual analytics, rapportage en dashboard-mogelijkheden. Hierdoor zijn gebruikers in staat om met slechts enkele klikken en dankzij sprekende visualisaties het hele verhaal te ontdekken dat achter de data schuilgaat, inclusief historische patronen en verbanden.

Bas van der Veldt, CEO bij AFAS Software: “We stellen hoge eisen aan onze producten en daarom was zelf een BI-oplossing ontwikkelen geen optie. Het zou jaren duren en we willen onze klanten de beste oplossing bieden die beschikbaar is in de markt. Qlik bleek het disruptieve platform te zijn waar we naar op zoek waren. Waar andere ERP-leveranciers een BI-module als betaalde plug-in aanbieden, maken wij het kosteloos beschikbaar voor onze klanten.”

“We zijn erg blij dat AFAS Software de strategische keuze heeft gemaakt voor Qlik”,  aldus Lars Björk, CEO bij Qlik. “Dit partnership speelt in op de groeiende vraag van bedrijven om hun business te versterken met een krachtig en flexibel visueel analytics platform, dat het hele verhaal rondom de data vertelt. Qlik en AFAS lopen voorop in wat veel organisaties zien als een cultuuromslag: de wens om niet alleen bepaalde werkprocessen te moderniseren, maar ook echt nieuwe diensten te leveren door de meest intuïtieve en innovatieve oplossingen te adopteren.”

AFAS Software is een dynamisch softwarebedrijf met meer dan 10.000 klanten en 385 medewerkers en is gevestigd in België (Mechelen), Nederland en Curaçao. AFAS maakt bedrijfssoftware. De missie van het bedrijf is het ontwikkelen, verkopen, implementeren en ondersteunen van één geïntegreerd, schaalbaar, administratief softwarepakket dat aansluit bij de vraag vanuit de markt. AFAS is co-sponsor van voetbalclub KV Mechelen.