parkingMaandag 6 oktober starten de uitbreidingswerken aan parking Zandpoortvest in Mechelen. De parking krijgt een extra verdieping waardoor er 200 parkeerplaatsen zullen bijkomen. “De werken zullen worden uitgevoerd door de Antwerpse firma MBG in opdracht van Vinci Park en de stad Mechelen”, zegt Kristel Verheyen, Mechels regiomanager van Vinci Park.

Na de werken die een paar maanden zullen duren, kunnen in parking Zandpoortvest 622 wagens staan. Tijdens de werken is de parking gesloten en zal de weekend-shopping shuttle er niet stoppen. Vanaf half december zou al een deel van de parking opnieuw geopend worden. Alle 622 parkeerplaatsen zouden pas vanaf eind februari beschikbaar zijn. “Midden december wordt de parking alvast gedeeltelijk terug opengesteld, zodat bezoekers die hun kerstinkopen doen hun auto ook in die parking kunnen stallen”, benadrukt Bart De Nijn, schepen van Openbare Werken. “Tijdens de sluiting zullen er nóg bijkomende maatregelen genomen worden om het winkelcentrum zeer toegankelijk te houden tijdens de eindejaarperiode. Samen met Vinci wordt getracht de parking zo vroeg mogelijk weer te openen.”

De parking staat bijna dagelijks vol. “Ze is interessant omdat ze op ongeveer 5 minuten stappen van het stadscentrum ligt. Even door de Kruidtuin wandelen en je komt meteen op de Bruul uit”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie. “Bovendien kan je er extra voordelig parkeren tijdens de week voor maximum 3 euro per dag. Tijdens het weekend is het zelfs gratis. Op deze manier kan je goedkoop en vlakbij het historisch centrum parkeren en geven we tegelijk meer ruimte aan de fietsers en wandelaars.”

Tijdens de werken kunnen automobilisten hun wagen gratis kwijt op parking Douane en op overloopparking Nekker (bewegwijzerd als P+R Nekker). Shoppers wandelen dan respectievelijk 1050 en 1500 meter tot aan de Grote Markt, vergelijkbaar met de 1100 meter vanaf het station.