ParkerenParking Zandpoortvest 2 aan de Mechelse Ring is vanaf 13 december opnieuw open. Ze was twee maanden lang gesloten wegens de bouw van een extra verdieping. Die werken worden uitgevoerd door MBG in opdracht van Vinci Park en de stad Mechelen.

Op 13 december gaat het gelijkvloers opnieuw open en op 20 december volgt ook de eerste verdieping. Tegen de kerstvakantie heeft de parking dus opnieuw haar oude capaciteit van 422 plaatsen. De werken aan de nieuwe tweede verdieping zullen nog even duren. Deze verdieping opent normaal gezien begin februari 2015. In Parking Zandpoortvest 2 kunnen vanaf dan 622 voertuigen parkeren, of tweehonderd meer dan voor de uitbreiding. Die was nodig omdat de parking bijna dagelijks vol stond.

Deze parking is vooral interessant omdat ze op ongeveer 5 minuten stappen van het stadscentrum ligt. Even door de Kruidtuin wandelen en shoppers komen meteen op de Bruul uit. Ze parkeren er op weekdagen ook extra voordelig  voor maximum 3 euro per dag. Tijdens het weekend is parkeren er gratis.

Wie gaat shoppen in Mechelen, kan ook nog steeds gebruik maken van  de Shopping shuttles.  Die vervoeren bezoekers van de stad over en weer tussen de overloopparking Nekker en het stadscentrum. Parkeren kost niets, je hoeft nooit langer dan 5 minuten op de shuttle te wachten en hoeft niet te lang te zeulen met zware winkeltassen.