Mechelen – De stad Mechelen is in zee gegaan met een Franse starter om autobestuurders sneller en gemakkelijker te laten parkeren op de openbare weg. OPnGO is een gratis app waarmee je parkeergeld kunt betalen via je smartphone.

Met de OPnGO app kan je niet alleen snel het parkeren betalen. Je kunt tevens van op afstand je parkeertijd met een klik verlengen en je digitale facturen raadplegen. Parkeerwachters kunnen alle actieve parkeersessies in real time raadplegen, zodat gebruikers van de app geen risico lopen op een parkeerboete.

De applicatie is bruikbaar voor 5.200 betaalde parkeerplaatsen op de openbare weg in de stad. Mechelen is hiermee de eerste stad in België waar autobestuurders OPnGO kunnen gebruiken op de openbare weg. Vooral in Frankrijk wordt OPnGO reeds in diverse steden gebruikt. OPnGo is dan ook een Franse starter.

Gebruiksgemak

“De ontwikkeling van nieuwe (betaal)technologieën staat niet stil. Ook ‘OPnGO’ biedt nieuwe mogelijkheden om parkeergelden te betalen. Het speelt in op het gebruiksgemak voor wie in Mechelen wil parkeren.  Via eenvoudige handelingen kan men zijn parkeerticket betalen zonder sms-kosten en het brengt ook een aanzienlijke besparing mee voor de stad.  We kunnen hier dus spreken van een win-win”, aldus schepen van Financiën Walter Schroons.

OPnGO is sinds april reeds beschikbaar in vijf Mechelse parkings: Grote Markt, Veemarkt, Kathedraal, Centerparking en Hoogstraat. OPnGO wil hét digitale referentieplatform worden en autobestuurders het meest complete antwoord bieden op hun parkeerbehoeften. De OPnGO-applicatie is gratis beschikbaar in de App Store en in Google Play.