ParFinis en IG&H worden één

KnaepenDe Mechelse bedrijfsadviseur ParFinis en het Nederlandse IG&H Consulting bundelen hun krachten en zullen voortaan ook onder de naam IG&H Consulting op de Belgische markt actief zijn. Met deze samensmelting ontstaat in de Belgische financiële sector een nieuw consultancybureau met een uitgebreid netwerk, een diepgaande kennis van de sector, een visie op omnichannel-vraagstukken en vele jaren ervaring in strategie, vorming en uitvoering. Koen Knaepen, voormalig Managing Partner van ParFinis, wordt Partner van IG&H voor België. Beide bedrijven werkten al nauw samen.

Jan van Hasenbroek, founding partner van IG&H: “Al van bij onze eerste kennismaking was de chemie voelbaar, zowel qua inhoud als qua samenwerking. We delen de gedrevenheid en de passie voor de sector, waarmee we werken aan het resultaat voor onze klanten. De eerste opdrachten voor Belgische dienstverleners zijn daar een bewijs van.”

De financiële sector evolueert zienderogen door veranderingen in wetgeving, klantgedrag en digitalisering. IG&H adviseert haar klanten bij de nieuwe omnichannel-vraagstukken die hieruit voortvloeien. Koen Knaepen: “Bedrijven in de financiële sector staan steeds meer onder druk. De consument van vandaag is een stuk zelfredzamer. Ieder bedrijf in de sector zal zijn eigen model van omnichannel uitwerken. Uiteraard willen wij als IG&H hen daar graag bij ondersteunen.”

De intrede van IG&H op de Belgische markt betekent dat de klanten uit de financiële sector toegang krijgen tot heel wat bijkomende expertise. “Het bedrijf heeft de voorbije jaren in Nederland een enorme ervaring opgebouwd in de financiële sector”, zegt Koen Knaepen. “Al jaren begeleiden en adviseren ze bedrijven bij complexe strategische veranderingen naar nieuwe verdienmodellen in verzekeringen, pensioenen, hypotheken en vermogensopbouw. De combinatie van die ervaring met de kennis van de Belgische sector en het netwerk dat ParFinis hier heeft opgebouwd, maakt dat we de markt kunnen benaderen met een ijzersterk en innovatief aanbod. Eén plus één is in dit geval wel degelijk gelijk aan drie.”