Pand van Dikke Willy wordt Biestro H-eat

Er wordt nog volop gewerkt aan het restaurant.

Er wordt nog volop gewerkt aan het restaurant.

Biestro H-eat wordt de nieuwste aanwinst van de horeca in Bornem. De zaak opent op 28 mei en wordt uitgebaat door Glenn De Cock (van Tertia Catering) en zijn schoonouders Koen en Ellen, de vorige eigenaars van De Notelaer.

Er wordt volop gewerkt aan de verbouwing. “We hebben het alom bekende pand van Dikke Willy aan de Hingensesteenweg een transformatie gegeven”, zegt Glenn De Cock. “Zowel vanbinnen als vanbuiten is het oude pand in een gloednieuw jasje gestoken. We hebben hoofdzakelijk gewerkt met steigerhout in en aan onze zaak. Zowel de gevel als de muren en het plafond van het pand zijn bezet met dit prachtig verweerde hout. Zo wordt een cocon van gezelligheid gemaakt waar onze gasten zich zeker thuis zullen voelen. Het zal meer voelen als een huiskamer dan als een restaurant.”

Aan de straatkant wordt een klein ommuurd terras gemaakt. “Met een fijne groene zone, zodat de klanten wel gewoel en beweging van de straat ervaren zonder dat het storend wordt tijdens de maaltijd.”

Op de kaart van H-eat komen simpele maar lekkere gerechten en dranken. “We serveren de Belgische, Aziatische, Amerikaanse en Europese keuken op hun best, met burgers, curry’s, slaatjes… alles puur en eerlijk. Met ons assortiment biologische en fairtrade limonades denken we aan de mensen die geen alchohol drinken. Maar we werken ook samen met microbrouwerij De Klem die het heerlijke Hellegat en andere lekkere biertjes brouwt.”

H-eat mikt zowel op een jonger als een ouder publiek. “Ze kunnen genieten van lekker eten en drinken op de plaats waar jarenlang de beste friet en steak van Klein-brabant werd geserveerd.”