PALM Belgian Craft Brewers deelt 25.000 euro uit

palmPalm Belgian Craft Brewers uit Steenhuffel heeft de laureaten van het Fonds Ereburger Alfred Van Roy bekendgemaakt. In totaal werd 25.000 euro uitgedeeld aan lokale verenigingen.

“Het Fonds heeft tot doel de jeugdwerking in Londerzeel te ondersteunen”, zegt Jan Toye, voorzitter van PALM Belgian Craft Brewers. “Het reglement stipuleert dat verenigingen met een jeugdwerking of wijkwerkingen die focussen op jeugd in aanmerking kunnen komen voor gelden uit het Fonds. Brouwerij PALM voorziet hiervoor jaarlijks een bedrag van 25.000 euro. De selectie en de toewijzing van de subsidies staan onder auspiciën van het gemeentebestuur van Londerzeel.”

Alfred Van Roy, waar het Fonds naar is vernoemd, heeft brouwerij PALM ontwikkeld tot één van de meest vermaarde brouwerijen van het land. Hij was een bierkunstenaar en verwierf in België en ver daarbuiten naam en faam met zijn unieke creaties en zijn baanbrekende ideeën. Door zijn toedoen was er een sterke verankering van de brouwerij in Steenhuffel. Verder werd zijn grote morele verantwoordelijkheid voor de werkgelegenheid die hij creëerde bijzonder gewaardeerd, net als de logistieke en financiële ondersteuningspolitiek die de brouwerij heeft gevoerd en die heeft geleid tot een opwaardering van het lokale en bovenlokale verenigingsleven.

“Palm wil niet enkel een commercieel bedrijf zijn, maar ook een bedrijf met een warm hart waar waarden eveneens een rol spelen. Binnen deze bedrijfscultuur moeten we het Fonds Ereburger Alfred Van Roy situeren.”

Op het PALM Hop Select Hopfeest op zondag 28 augustus ontvingen de volgende laureaten uit handen van Jan Toye de toegewezen fondsen voor 2016: Chirojongens Londerzeel 10.000 euro, Chiro Malderen 6.500 euro, Chiro Steenhuffel 2.000 euro, Chiromeisjes Londerzeel 2.000 euro, TK Belgica 1.500 euro en Jeugdvolley 1.000 euro.

Bij de verdeling is rekening gehouden met een voorafname van 2.000 euro voor de financiering van de dichtbundel uitgegeven in het kader van de poëziewedstrijd Ga voor Geluk.