vanwellenDe overname van Van Wellen Wegenbouw door Aswebo is helemaal afgerond. De opschortende voorwaarden werden ingelost en ook de mededingingsautoriteit gaf zijn akkoord, waardoor de deal tussen de groep CFE en Aswebo kon worden gefinaliseerd.

Van Wellen Wegenbouw uit Kapellen biedt een heel assortiment wegenisactiviteiten aan over heel Vlaanderen en in Brussel. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van 45 miljoen euro. Door de overname versterkt de Willemen Groep waartoe Aswebo behoort, haar positie op de as Antwerpen-Brussel. De groep beschikt voortaan ook in Antwerpen over productie-eenheden voor asfalt: één in Schoten en één in Doel in de Antwerpse haven.

Ook na de overname behoudt Van Wellen Wegenbouw de vestiging in Kapellen en de naam Van Wellen. “De bedrijfscultuur van Van Wellen sluit nauw aan bij die van Aswebo en Willemen Groep. Respect voor de klant en de medewerkers en een langetermijnvisie op wegenbouw zullen ook in de toekomst centraal staan”, zegt Tom Willemen, gedelegeerd bestuurder van Aswebo.

Door de overname krijgen Willemen Groep en Aswebo 180 nieuwe collega’s. Willemen Groep telt nu 2.200 medewerkers en is daarmee de grootste familiale bouwgroep van België. Willemen Groep vertegenwoordigt over alle filialen heen een jaarlijkse geconsolideerde omzet van 680 miljoen euro. De groep is de jongste jaren steeds meer actief in het buitenland. Een prestigieuze internationale referentie is de Belgische ambassade die het bedrijf momenteel bouwt in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Aswebo behoort sinds 2011 tot de Willemen Groep.