Du Pont de Nemours uit Mechelen heeft dertig complete brandweeruitrustingen aan de Nepalese brandweer geschonken. “In Nepal beschikken slechts enkele grote steden over een beperkte brandweerorganisatie, terwijl de afgelegen dorpen en steden geen brandweer hebben. De Belgische vzw Firefighters 4 Nepal leidt burgers op tot brandweermensen en voorziet ze van een professionele uitrusting, geschonken door korpsen”, vertellen shift supervisor Luc Van Cutsem en area supervisor production Iris Van Roy.

Sinds de kunststoffenfabrikant geen Seveso-activiteiten meer uitbaat, en dus geen eigen brandweerdienst meer nodig heeft, ging Du Pont op zoek naar een gepast doel voor de uit dienst genomen kledij. “Dankzij deze schenking helpen we niet alleen de brandweermannen in Nepal die nu op een veiligere manier tewerk kunnen gaan, maar ook de lokale bevolking. Beter uitgeruste brandweerkorpsen staan namelijk garant voor betere noodhulp en dus voor meer veiligheid”, zegt Luc Van Cutsem.

Het gaat om helmen, jassen, broeken, handschoenen en laarzen. De broeken en jassen zijn gemaakt van DuPont Nomex, een uitvinding van Du Pont de Nemours die in 1967 op de markt kwam en nog steeds door talloze brandweerkorpsen ter wereld wordt gebruikt. Met het geschonken materiaal kunnen twee korpsen in Nepal van een uitrusting worden voorzien.

Du Pont de Nemours werkt wereldwijd samen met bedrijven om innovatieve, op wetenschap gebaseerde oplossingen te vinden voor enkele van ’s werelds grootste uitdagingen op vlak van voeding, energie en veiligheid. De vestiging in Mechelen produceert verschillende soorten kunststoffen die onder meer in de automobiel- en luchtvaartindustrie worden gebruikt. Voorts vinden de producten van Du Pont hun weg naar tal van consumentenproducten, variërend van espressomachines en strijkbouten tot skischoenen en kantoorstoelen. Du Pont beschikt in België over vestigingen in Mechelen, Brugge, Brussel, Hoeilaart en Ieper.