30 jaar geleden ontwierp BMW in samenwerking met BASF het BMW ColorSystem met verven die speciaal ontwikkeld en aangepast zijn voor BMW en MINI en die een wagen zijn originele kleur en glans teruggeven na eventuele schade. Om deze verjaardag te vieren, organiseerde BMW Group Belux een wedstrijd voor alle medewerkers van de carrosserieafdelingen van BMW en MINI in België en Luxemburg. Pjotr Jedras van BMW- en MINI-concessie Ottevaere in Boortmeerbeek scoorde uitstekend in de categorie technische complexiteit.

De deelnemers moesten een buitenspiegel van één van de twee merken een metamorfose geven. Ze konden deelnemen in drie categorieën: BMW design, MINI design en technische complexiteit.

Dr. Peter Henrich, president en ceo van BMW Group Belux, was enthousiast over het werk van de 36 deelnemers. “Ik ben ongelofelijk tevreden met het talent van de collega’s van de carrosserieafdeling in ons netwerk. Dankzij hun werk wordt de kwaliteit van de producten die ze dagelijks gebruiken extra in de kijker gezet. Beschadigde wagens kunnen worden hersteld zonder enige zichtbare schade achter te laten, zelfs na een zwaar ongeval.”

Bij Ottevaere zijn ze trots op de prestatie van Pjotr Jedras, die brons veroverde in de categorie technische complexiteit. “Hij heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd omdat hij de producten van ColorSystem tot het uiterste wou testen”, zegt Bragi Tilkin, verantwoordelijke service bij Ottevaere. “Veel wedstrijden spitsen zich toe op basisherstellingen en de kwaliteit daarvan. Deze uitdaging liet dan weer toe om creatief te tonen hoe getalenteerd Pjotr is, en om tegelijkertijd de producten tot het uiterste te testen.”