ottevaereHet familiebedrijf Ottevaere in Boortmeerbeek-Hever, verdeler van BMW en MINI, is bezig met een grondige uitbreiding en vernieuwing van zijn concessie.

Het bedrijf dat in 1958 werd opgericht door Aloïs Ottevaere en later werd verdergezet door diens zonen Dirk en Stéphane, wordt momenteel geleid door operationeel directeur Davy Joos.

Ottevaere is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft ambitieuze plannen. Daarom werd besloten de concessie aanzienlijk uit te breiden en de bestaande gebouwen te vernieuwen. De capaciteit van de gebouwen wordt ongeveer verdubbeld, met onder meer extra parkeergelegenheid (tot 150 parkeerplaatsen) en een verdubbeling van de showroom (ruimte voor 34 demowagens van BMW en MINI samen). De BMWi-modellen worden eveneens opgenomen in het aanbod.

Ook in het atelier wordt fors geïnvesteerd. Het wordt uitgebreid tot 15 werkbruggen. Er komt tevens een eigen koetswerkafdeling, zodat sneller en efficiënter kan worden gewerkt. Kleine, dringende herstellingen en diagnoses kunnen voortaan via de drive-in receptie worden uitgevoerd, zonder afspraak. Klanten die de ochtendspits willen vermijden, kunnen rustig werken in de business lounge terwijl er aan hun voertuig gewerkt wordt. Ottevaere krijgt zelfs een eigen carwash, en een bandenhotel voor de opslag van zomer- en winterbanden.

De oprichting van een aparte fleetafdeling, zo’n 2 jaar geleden, en BMW Premium Selection (tweedehandswagens) moeten invulling geven aan de capaciteitstoename van de concessie.

De bouwwerken gingen van start in januari van dit jaar en gebeuren in twee etappes. Eind augustus zou de nieuwe aanbouw klaar moeten zijn en kunnen de klanten in de nieuwe infrastructuur worden ontvangen. Daarna wordt het bestaande gebouw gemoderniseerd. De grote opening van de nieuwe en vernieuwde gebouwen is gepland voor januari 2017, net op tijd voor de grote toeloop in de periode van het Autosalon.