Het jonge bedrijf Oscar Sleep, een webshop gespecialiseerd in matrassen, schenkt de komende maanden alle matrassen die door klanten worden teruggestuurd na een proefperiode aan het Sociaal Huis in Mechelen. De matrassen zullen worden geschonken aan nieuwkomers en gezinnen in nood, die door het Sociaal Huis worden geholpen op het vlak van thuiszorg, vervoer en wonen.

Bavo Verstraeten, onafhankelijk communicatie-adviseur die Oscar Sleep bijstaat voor de mediarelaties van het bedrijf, bracht de matrassen-webshop in contact met het Sociaal Huis. “Ik ben zelf Mechelaar, en heb veel contacten met het Sociaal Huis. Ik hoorde dat Oscar Sleep af en toe matrassen teruggestuurd krijgt. In het verleden schonk Oscar Sleep zo’n matras vaak aan het Rode Kruis, maar dat gebeurde niet structureel. Nu komt er wel een structurele samenwerking met het Sociaal Huis in Mechelen, voor minstens zes maanden. Om hoeveel matrassen het precies zal gaan, is natuurlijk moeilijk op voorhand te zeggen, maar bij Oscar Sleep denkt men aan een twintigtal.”

Oscar Sleep is een starter die volledig online een uniek model van matras verkoopt, beschikbaar in verschillende formaten. In het verkoopconcept krijgt de klant 100 testnachten. Is de koper niet tevreden, dan haalt Oscar Sleep de matras weer gratis op.

“Toen we Oscar Sleep begin 2016 oprichtten, leefde al het idee om de teruggestuurde matrassen een nobel doel te geven, omdat het zeker nog goed bruikbare producten zijn. De diensten van het Sociaal Huis liggen volledig in lijn met ons sociaalvoelend gedachtegoed”, aldus Yves Back, CEO van Oscar Sleep.

De eerste matras werd maandag in aanwezigheid van schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis Mechelen, geschonken aan het uit Albanië afkomstige geregulariseerde gezin Zeli.