MECHELEN – ICT-dienstverlener Ordina, met vestiging in Mechelen, boekte in het derde kwartaal een omzet van 81,8 miljoen euro. Dat betekent een stijging met 0,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. De brutowinst komt uit op 2,7 miljoen euro.

Van de omzet van 81,8 miljoen euro komt 61 miljoen uit Nederland en 20,8 miljoen uit België/Luxemburg. De groei bij de klanten in de publieke sector zet door.

Jo Maes, CEO van Ordina: “In het derde kwartaal is een lichte stijging van de omzet en het rendement gerealiseerd. De groei binnen de overheid zet door. In België was er sprake van stabilisering van de omzet, het resultaat blijft goed. De vraag in de markt is hoog, maar de krappe arbeidsmarkt blijft een uitdaging.”

Ondanks een toename van nieuwe medewerkers blijft de uitstroom een aandachtpunt. Daarnaast is er continu focus op de ontwikkeling van de professionals. Zo worden medewerkers bijvoorbeeld in groepsverband bij- en omgeschoold voor een goede aansluiting op veelgevraagde expertise in de markt.

Multidisciplinaire teams

“De implementatie van onze go-to-market strategie met vijf proposities is in volle gang. De onlangs gelanceerde propositie High Performance Teams kent met ruim 60 actieve teams een sterke start. Tijdens ons grootste klantevent van het jaar, de Ordina Innovatiedagen, was er onder ruim 500 relaties veel belangstelling voor deze multidisciplinaire teams.”

In de komende periode wil Ordina zijn leidende positie in de logistiek uitbouwen met de propositie Intelligente Datagedreven Organisaties, waarin expertise in business analytics, dataplatformen, internet of things, GEO ICT en artificiële intelligentie zijn gebundeld. De overige proposities, Security & Privacy, Digitale Acceleratie en Business Platforms, zijn verder uitgewerkt en hebben inmiddels tot opdrachten geleid.