Jo Maes, CEO van Ordina Belgium.

Jo Maes, CEO van Ordina Belgium.

EnergyVille en Ordina Belgium uit Mechelen hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en commercialisering van het E2C-platform. Deze technologische innovatie richt zich op spelers in de energiemarkt en hun consumenten. Energy2Consumer vereenvoudigt de dialoog met de particuliere klant. Het E2C-platform analyseert het energieverbruik van particulieren en biedt duurzame, kostenbesparende oplossingen op maat.

Het E2C-platform laat toe analyses en simulaties te maken op basis van eenvoudige vragen en achterliggende onderzoeksgegevens. De toepassing leidt tot concrete inzichten qua energieverbruik en stimuleert energiebesparende maatregelen en warmterecuperende initiatieven. De oplossing is volgens de partners vernieuwend, op maat en biedt een superieure gebruikerservaring.

EnergyVille en Ordina Belgium bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van het E2C-platform in het kader van een duurzaam en rationeel energiegebruik.

“Het E2C-platform wordt ontwikkeld door Ordina en stoelt op wetenschappelijk onderzoek, data en wiskundige algoritmes van EnergyVille”, zegt Walter Eevers, lid van het management comité van EnergyVille. “EnergyVille verenigt de onderzoeksinstellingen KU Leuven, VITO en imec voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. Samen zetten we in op duurzaamheid en transitiedenken. Ordina is hierin een gelijkgestemde partner.”

Ook Ordina  is enthoesiast over het project. “Ordina bouwt het E2C-platform en implementeert de oplossing voor de energiespelers. Afhankelijk van de specifieke noden van de consument wordt een unieke gebruikerservaring gecreëerd door Clockwork, het digital engagement bureau van Ordina. Het resultaat is een gepersonaliseerd energie-advies”, zegt Jo Maes, CEO van Ordina Belgium. “Ordina zorgt nadien ook voor de volledige ondersteuning. Wij streven naar ICT die mensen écht verder helpt. ICT die er toe doet en die tot stand is gekomen zonder verspilling van middelen. Dat doen wij door samen met onze partners en klanten duurzaam te innoveren.”

“EnergyVille is een vaste waarde in het innovatielandschap. De lancering van het E2C-platform met hen als partner past volledig in onze strategie”, besluit Jo Maes.