LIER/AMSTERDAM – Op het wereldcongres van JCI in Amsterdam is Zimmervation in de prijzen gevallen. Dat Vlaamse JCI congres werd in juni in Lier georganiseerd door JCI Lier, de grootste lokale afdeling van de provincie Antwerpen.

JCI Lier kreeg voor Zimmervation op het nationale congres in september in Gent ook al de prijs voor Best Local Personal Skill Development Program. “We hebben nadien een dossier opgesteld voor het JCI Wereldcongres in Amsterdam. Daar ga je in competitie met projecten van over heel de wereld”, zegt voorzitter Kenneth De Decker van JCI Lier.

Op het wereldcongres was in de categorie Best Local Personal Development Project Hong Kong met een ijzersterke reputatie één van de tegenkandidaten. Toch ging de hoofdprijs naar JCI Lier. “Die personal development omdat we dit gerealiseerd hebben met elk van onze leden, oud-leden, senatoren, vrienden en familie. Met een groep van ongeveer 50 mensen hebben we sinds 2016 hard aan Zimmervation gewerkt.”

“Het is een fantastische ervaring om in een zaal met bijna 2000 mensen zo’n award in ontvangst te nemen. Maar dit is geen persoonlijke award, het is een beloning voor JCI Lier als vormingsbeweging”, besluit Kenneth De Decker, voorzitter JCI Lier.

Het Vlaamse JCI congres Zimmervation vond in juni in Lier plaats en bestond onder meer uit keynotes, zoals Jef Staes, een workshop omtrent Internet of Things en een bezoek aan de Zimmertoren.