Stokerij De Molenberg uit Willebroek mag opnieuw een award aan haar verzameling toevoegen. Dit keer niet voor haar unieke Belgische whisky, maar wel voor het beste stokerij-evenement ter wereld. De Molenbergfeesten zijn op de Distillery Experience Challenge in Londen namelijk verkozen tot Best Distillery Event. Sinds de lancering van Gouden Carolus Single Malt eind 2013 mocht Stokerij De Molenberg uit Willebroek maar liefst 11 internationale awards in ontvangst nemen.

Ieder jaar tijdens het laatste weekend van mei vormt Stokerij De Molenberg het unieke kader voor de Molenbergfeesten, een weekend vol beleving en ontdekking voor jong en oud. Op slechts twee jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot een groot feest, dat afgelopen jaar ondanks het regenweer zo’n 4.000 bezoekers naar Blaasveld bracht. Awardorganisator Drinks International, een toonaangevend internationaal magazine over sterke dranken, wijn en bier, wil zo innovatieve toeristische initiatieven wereldwijd in de kijker zetten om het stokerijtoerisme te ondersteunen. De Molenbergfeesten van Stokerij De Molenberg volgen op de erelijst het Australische The Bundaberg Distillery met The Spirit of Bundaberg Festival op. “Deze onderscheiding is een mooie erkenning voor het enthousiasme van de verschillende mensen en verenigingen uit de buurt die mee bouwen aan de Molenbergfeesten”, klinkt het. De volgende editie vindt plaats op 27 en 28 mei.

In de familiehoeve aan de Molenberg in Blaasveld werd sinds 1637 jenever gestookt door het molenaarsgeslacht Van Breedam, dezelfde familie die in 1872 de Mechelse stadsbrouwerij Het Anker zou overnemen. Onder Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar, werd de oude stokerij in 2010 nieuw leven ingeblazen als whiskystokerij met bijhorend bezoekerscentrum.