Oplossing op komst voor gevaarlijke knooppunten A12?

Foto Google.

Foto Google.

De kruispunten van de A12 ter hoogte van Puurs worden in de nabije toekomst een stuk veiliger. Dat blijkt uit het antwoord dat minister van Mobiliteit Ben Weyts gaf op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger en Mechels schepen Marc Hendrickx (N-VA).

“De cijfers liegen er niet om, elk jaar zijn er wel enkele letselongevallen op die kruispunten. En dan worden daar nog niet eens de vele ongevallen met stoffelijke schade bijgerekend. Een duidelijke zwakke plek op een belangrijke verkeersader dus”,  aldus volksvertegenwoordiger Marc Hendrickx.

Voor het kruispunt van de A12 met de Breendonkstraat en de Veurstraat plant het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) nog dit jaar een aanbesteding van de voorontwerpstudie. Dat kruispunt zou gesupprimeerd worden eens het knooppunt Londerzeel-Noord gerealiseerd wordt. Er zou worden gezorgd voor een alternatieve lokale ontsluiting.

De voorbereidingen voor Londerzeel-Zuid (het kruispunt van de A12 met de Kerkhofstraat) lopen nog. Hiervoor wordt eerst het project MER opgestart.