Opleiding autotechnologie krijgt twee Hyundai’s

autoWilliam Meerschaut, PR & Communications Manager van Hyundai Belgium, overhandigde de sleutels van een Hyundai Santa Fe en een Hyundai i40 aan Mark Pecqueur, docent en onderzoeker van de opleiding Autotechnologie van Thomas More, Campus De Nayer. De wagens worden niet alleen gebruikt om de studenten de nieuwste technologieën bij te brengen, ze zullen ook hun diensten bewijzen bij het onderzoek naar nieuwe brandstoffen in het autotechnologisch centrum van de hogeschool.

De opleiding Autotechnologie zet zwaar in op state-of-the-art uitrusting en daar horen de nieuwste modellen van auto’s uiteraard bij. De studenten maken zo kennis met alle geavanceerde technologische snufjes. Ook het moderne 4WD systeem van de Hyundai Santa Fe kan een interessante bron van studie zijn.

Mark Pecqueur ziet nog andere mogelijkheden voor dit geschenk. De opleiding Autotechnologie heeft ook een stevige onderzoekspoot met veel aandacht voor de brandstof van de toekomst. LPG werd lang gezien als een interessant alternatief voor benzine of diesel, maar ondertussen richten onderzoekers hun aandacht meer en meer op methanol. Een vloeibare brandstof heeft toch een aantal voordelen in vergelijking met een gas. Voor dat soort onderzoek kunnen de Hyundai Santa Fe en de Hyundai i40 hun diensten bewijzen.

De opleiding Autotechnologie van Thomas More en Hyundai werken al meer dan tien jaar nauw samen. “De sector heeft er alle baat bij dat de studenten Autotechnologie zeer goed opgeleid worden. Er zijn veelvuldige contacten met en een nauwe samenwerking tussen de opleiding van Thomas More en het werkveld en dat is van het grootste belang”, zegt William Meerschaut van Hyundai.

De opleiding Autotechnologie van Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver werkt met docenten die specialist zijn in hun vak en investeert in state-of-the-art-uitrusting, zoals een nieuwe motortestbank, een rollentestbank voor (elektrische) scooters, een gamma diagnosetoestellen enz. Studenten kunnen meewerken aan onderzoeksprojecten rond alternatieve aandrijfvormen of automotive engineeringonderwerpen.