twittegoudVier maanden lang was restaurant ’t Witte Goud in Leest gesloten, omdat een grondige renovatie werd uitgevoerd. Op woensdag 10 februari heropent chef Bruno Iwens zijn restaurant, en serveert meteen de eerste hopscheuten van het seizoen.

De renovatie van het restaurant werd uitgevoerd door de firma Baeten-Van Es uit Rumst. ’t Witte Goud werd een modern restaurant met een kleurrijk rustgevend interieur waar het gezellig tafelen is.

Het landelijke karakter van Leest wordt naar binnen getrokken door een volledige glaswand en een nieuw aangelegde tuin aan de zuidkant van het restaurant. Deze tuin werd aangelegd door Niels Bertens van Neobotania uit Rumst. “We serveren er een prachtig duo van meerstammige bomen Parrotia persica (ijzerhout) op een bedje van jonge groene beuk. Hierbij een perfect huwelijk van Allium aflatunense en Camassia leichtlinii (prairielelie), overgoten met een sausje van Molinia caerulea ‘Moorhexe’ (siergras). Afgewerkt met een zalfje van Anemone ‘Honorine Jober’t en gekruid met Echinacea purpurea ‘Pica Bella’.”

De filosofie in de keuken is het enige dat hetzelfde is gebleven: respect voor het product. Dit leerde chef Bruno Iwens aan de zijde van Yves Mattagne in restaurant Seagrill in Brussel. Toen het Leestse restaurant Dorp 5 er in 2009 mee stopte, begon voor de oud-leerling van de hotelschool Ter Duinen het avontuur van restaurant ’t Witte goud. Bruno Iwens wil seizoens- en kwalitetsproducten op de juiste manier combineren, om hoogstaande culinaire gerechten te creëren.

Het restaurant heropent nu net in het hoogseizoen van het witte goud. Met de eerste hopscheuten die al op het menu staan en later de asperges zijn het meteen hoogdagen voor de keuken.